Tuesday, May 11, 2010

Budak 10 tahun ada handphone sendiri

Tak boleh terima bila budak 10 tahun dah pakai handphone sendiri..kalau zaman I dulu2 Form 1 I baru merasa pegang handphone sendiri..itu pun dah kira cukup bertuah compared to other friends..dia orang paling teruk dapat pakai handphone masa lepas Form 5..sobb2 -_- the purpose of giving me that handphone ialah untuk mudahkan I contact mumydady tapi I tambah purpose sendiri, gayut dengan boyfriend cinta monyet I..hahaha~sangat lucu bila dikenang balik..okeh2 dah too much ni..budak yang dimaksudkan tu ialah adik I or kami panggil baby..ei..badan da sama besar dengan abang Form 1 dia pun still nak panggil baby??malu2 T_T

Walaupun handphone baby tak secanggih handphone mumy,kakak dan abang dia..hanya nokia 2100..itu pun dah banyak history..asalnya princess punya..mumy pernah pinjam masa handphone mumy rosak..I pun pernah pakai sebab the same as mumy..haha~dah banyak berjasa handphone tu rupanya..tapi sekarang mumy dah belikan casing baru supaya baby tak terasa handphone tu buruk..purpose handphone tu diberi actually untuk senang panggil baby balik rumah kot..tak perlu nak mencari dia di sekitar perumahan untuk panggil pulang..hanya dial dan jerit dalam phone ‘baby!balik sekarang!’..pasti dia pun terus balik..haha~

Terbukti lagilah baby tu still lagi budak kecil..yang belum kenal cinta..tak nampak lagilah baby bergayut tengah2 malam atau ber’sms sambil senyum seorang diri macam abang dan kakak dia selalu buat..walaupun sebenarnya dapat report baby ada minat ramai budak sekolah dia..amboi!kecil2 dah gatal??nak kena ni..haha~Actually I sokong certain pendapat kata handphone adalah medium penting in our life lagi2 if ada emergency..tapi budak sekarang ramai salah guna..bawa handphone ke sekolah untuk ber’sms dengan boyfriend sekolah sebelah..dengar lagu dalam kelas..sudahnya cikgu mengajar sorang2..ada paling terok save notes dalam handphone untuk ditiru masa exams!ish3~lepas tu kantoi!itu lah,
sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga..

So, sekarang satu rumah dah ada handphone..tak cukup satu nak dua!alamak..kenapa terasa ni?? =) hope baby and adik tak salah guna handphone..bukan senang nak dapat mumy yang sporting bagi budak kecil pakai handphone..kesian sebab semua orang ada handphone sendiri..hehe T_T

No comments:

Post a Comment