Tuesday, May 11, 2010

kenduri buat muffin!

Kalau orang luar masuk dapur mumy, pasti tertanya-tanya, “ada kenduri ke kat rumah ni?”..keadaan dapur mumy dah tak macam biasa..kalau kenduri doa selamat ke kesyukuran ke dapur pasti sesak dengan pinggan mangkuk, lauk-pauk, tapi kali ni dapur dapur tidak sesak dengan those things,sebaliknya tepung-tepung, chocolate bar, chocolate chip, muffin’s cups with variety size and style, berapa papan telor entah..

Rupanya, princess tengah buat muffin!..terliur kejap =p ada tempahan untuk Hari Guru..tak dapat teka berapa banyak..tapi bila dilihat cup-cup yang bersepah di meja dapur..bunyinya macam banyak!I tertanya-tanya kenapa tempahan Hari Guru? “It is a kind of request la”..owh yang I faham di sini pelajar beli untuk diberi kepada guru yang mereka suka or sayang..betul tak??

Princess punya style untuk semua jenis cake, muffin, or even bun, semua basic chocolate!nyum2~ mumy has provided her a 1kg of chocolate bar! It is not a chocolate for cooking purposes..it is a real chocolate!yang boleh makan macam tu je..and it is 1kg packed..tak kan jumpa pack kecil2..kami dah lama diperkenalkan dengan chocolate tu..actually it is made in Malaysia but for export purposes..so u’all memang payah la nak jumpa kat supermarket2 sekarang..Unfortunately I nak share nama chocolate and packaging die tapi princess tak bagi..she said, “ It is my secret receipe”..okeh saya hormat permintaan dia..


antara ratusan muffin yang berjaya disiapkan


Nampak gayanya dapur akan kelihatan macam tongkang-pecah selagi tak sampai 16may@Hari Guru..redha je lah..ada juga niat nak membantu..tapi baru pegang senduk dalam bowl dah kena jerit tak boleh pusing sesuka hati..nanti muffin tak jadi!okeh saya hormat dia lagi..saya buat keputusan untuk tidak membantu langsung..nanti kena marah..kalau packaging mungkin dipertimbangkan..

No comments:

Post a Comment