Saturday, June 12, 2010

Kegilaan bola bermula!


Kegilaan Fifa World Cup kembali lagi..bukan pemain sahaja yang excited malah penonton2nya juga..ada 64 match bakal dihabiskan untuk Fifa World Cup ni..tak mungkin I akan tengok semua match..kalau mumy tauke bank pun boleh bankrup sebab kami adik-beradik prefer tonton bola beramai-ramai dekat kedai mamak atau mana-mana tempat yang ada skrin besar..dah lepak kedai makan sah-sahlah order makan..minuman tak sah kalau tak order dua..antara geng-geng yang mungkin akan sentiasa bersama tonton bola; I, abang, dan hubby Princess..Princess pun ikut juga sebab hubby dia ada walaupun sebenarnya beliau tak minat bola langsung!

First match of the first day; South Africa VS Mexico..merancang-rancang dengan Abang dan Irfan mengenai lokasi untuk lepak..sedang berbincang dapat panggilan dari Khairul Syiran meminta pertolongan untuk ambil beliau di Stesen bas Shah Alam..khabarnya beliau dari Ipoh..bersetuju sebab alang-alang kami di luar dan waktu anggaran beliau sampai Shah Alam pun first match dah selesai..jam 9malam beredar keluar rumah..mendapat 100% keizinan mumy memandangkan beliau faham tentang minat anak2nya terhadap bola sepak..I dengan Abang je pun..bertegas taknak adik&baby turut serta kami..takut banyak hal..memujuk dan menghantar mereka ke rumah Datin Ros..biar mereka main di sana..okeh tinggal 4orang sahaja kami termasuk hubby princess~

Pusing2 Shah Alam mencari mana yang sediakan skrin besar..pusing punya pusing..akhirnya Hakim Restaurant,Seksyen 7 juga jadi pilihan;meriah!dah memang biasa tengok bola di situ..nasib baik masih terdapat seat yang okeh;tengah2 betul2 menghadap skrin besar..terlupa bawa cermin mata bila sedar tak berapa jelas penglihatan terhadap skrin tersebut..nasib baik Princess bawa cermin matanya..pinjam kejap!hee~menghubungi Nik Aiman untuk mangajak beliau tonton bersama di Hakim tapi beliau sudah pun berada di Bandar Utama..takpalah..South Africa VS Mexico..I seorang saja antara kami bertiga(tak termasuk Princess) yang sokong Mexico..bertanyakan Abang dan Irfan, “kenapa u’all nak South Africa menang?”.. “sebab dia tuan rumah malulah kalau kalah first game ni”..itulah jawapan mereka..begitu juga Isz yang sokong South Africa..setiap kali ada trial untuk gol atau dah memang gol ke pasti berbalas SMS dengan beliau..Pengakhirannya 1-1..hahaha~fair!

10pm:Hakim Restaurant; bersama Abang,Princess dan Irfan(tiada dalam gambar)


Selesai first game menghubungi Khairul Syiran bertanyakan lokasi beliau..beliau masih tak sampai KL..dah pusing2 satu Shah Alam..siap singgah rumah Irfan untuk tumpang toilet lagi..jam menunjukkan pukul 1pagi..mulanya mencadangkan Abang&Irfan untuk tonton second match France VS Uruguay di Hartamas tapi Irfan dah mengajak rakannya untuk lepak di Bidara Restaurant,Subang pula..shoot ke Subang dengan kelajuan 120km/j..cukup sampai had tu je Irfan!..dahlah bawa MYVI saja..nak tukar bawa Grandis tapi semua macam keberatan sebab takut nak keluarkan duit banyak2 untuk petrol..haish!saving semua orang pun!meminta maaf kepada Khairul Syiran sebab tak dapat ambil beliau.adik2 I nak cepat..takut tak dapat seat..

Sesampai di Bidara Restaurant, nasib baik tak ramai lagi..order makanan kerana mula lapar..tiba2 Irfan ajak shisha pula..wow!ada geng baru..abang juga nak turut serta.wow lagi!princess dah ke‘bengang’an sebab beliau sangat anti-perokok walau hanya shisha..letih kami memujuk dan menerangkan Princess yang shisha tak bahaya pun..beliau tetap merajuk dan buat muka..menyuruh Irfan memujuk sayangnya sampai berjaya..pujuk punya pujuk akhirnya berjaya juga..rupanya Princess mahu disuap..ceh!mengada-ngada sungguh..mula2 I suap lepas tuh dah hubby dia pula take over..Princess sahaja makan tiga jenis makanan pagi itu;Nasi Goreng Padprik, burger, dan Nasi Goreng USA(I punya yang tak habis)..layan sahaja kerenah beliau..Game agak kurang seronok sebab takda gol sampai sudah!walau Henry dah masuk 20minit last pun takda gol juga..penonton2 pulang dengan rasa kecewa lagi2 siapa2 yang pakai jersi France tu!perh~baru first game France..semangat betul?!bila semua bangun dari seat baru perasan ramai juga dari kalangan penonton yang balik dari Club terus datang lepak tengok bola..sebab ramai pakai dress&heels(ramai Chinese)..Irfan&Abang belum,mungkin juga tak boleh jadi geng club dengan I sebab nanti Princess pasti marah hubbynya lagi~tapi Princess pernah meluahkan kat I yang beliau teringin nak masuk Club tapi disebabkan keadaan&status beliau sekarang..terpaksa lupakan..Princess seakan-akan dah terbuka pintu hati untuk berubah 100% dan perlu jaga status sebagai bakal Isteri orang..I respect her!

2am:Shisha At Bidara Restaurant..marah sungguh Princess sampai taknak makan&minum


Selesai game, France-0 Uruguay-0..kami terus pulang..masing2 dah flat..mana taknya duduk saja di kedai makan berjam-jam..sampai rumah jam 5pagi..wash up dan tukar baju..terus tidur!begitu juga yang lain..Irfan tidur di rumah kami sahaja..tak larat nak drive pulang mungkin..haha~malam ini ada game Argentina VS Nigeria..mungkin duduk di rumah sahaja..perlu kumpulkan tenaga untuk game England VS USA..our favourite team;England..berfikir2 sama ada mahu ajak daddyku juga atau tak..hmm~

No comments:

Post a Comment