Tuesday, June 8, 2010

Siapa bayi ini??


Comel tak bayi ini??debab sungguh..hahaha~ I dah simpan gambar ini bertahun-tahun..seingat I my mom kata ini gambar I masa bayi dahulu..tiba-tiba suatu hari gambar ini hilang dari album gambarku..tak sedar lagi sebab dah lama tak buka album..sampailah satu masa baru ku sedar gambarku ini ada pada simpanan adik lelakiku; abang!aik??kenapa ada kat kamu pula???

Membawa gambarku ini kepada Abang dan bertanyakan kenapa gambar ini diletak dalam frame miliknya?? “Ni gambar Ahnaf la!”..tidak puas hati lalu berjumpa mumyku meminta kepastian.. “bukan dulu you kata ni gambar I ke?”..Abang masih menegakkan yang itu gambarnya..my mom kata kemungkinan itu gambar Abang sebab masa I bayi tilam dalam gambar tu takda lagi..haish~ I tak puas hati..buat apa I simpan gambar ni bertahun-tahun kalau tak sebab I yakin ni gambar I..meminta mumy ingat kembali..

Melihat kami masih berebut-rebut menuntut hak masing-masing..my mom pula jadi keliru siapa sebenar pemilik gambar tersebut..sekarang ni gambar tersebut disimpan sahaja dalam frame sebab mumy sendiri tak yakin itu gambar siapa..itulah bila dah nama adik-beradik..paras rupa masa kecil sama je sampai emak sendiri pun tak cam kecuali Princess berbeza dari yang lain; ada tanda lahir terletak manis di pipinya..

Tetap berkeras yang itu gambar I..sebab kata hati kuat mengatakan itu adalah I..hahaha =p

No comments:

Post a Comment