Sunday, July 25, 2010

one handphone is better than two

rata-rata sekarang dah macam compulsory ada dua handphone..konon satu untuk celcom..satu untuk maxis..padahal diri sendiri pun pakai dua juga..huhu~pernah jumpa a girl pakai TIGA handphone..mungkin satu lagi untuk digi..ada ke record lain sampai pegang empat handphone??kalau ada let me know ok~



tak kesahlah nak pakai berapa banyak handphone pun..tapi using lebih dari satu handphone mestilah bersebab kan??macam I main reason rata-rata kawan I pakai Maxis..family pakai Celcom..so untuk mudahkan I dan jimatkan credit juga credit mereka; I pakai dua handphone..


second main reason orang pakai handphone lebih satu ni, based on my research..diorang nak buat back up! kalau travel jauh ataupun keluar rumah untuk jangka masa yang lama..yang boleh buat batery handphone makin lama makin low then mati terus..gunanya handphone satu lagi tuh as back up lah..tak mungkinlah dua-dua handphone nak mati kan??tak tahulah kalau dia gayut dua-dua handphone~tak pun satu gayut satu main game..haish!



sangat tak boleh terima bila orang ada dua handphone tapi dua-dua tak boleh guna..alasan batery takda..dua-dua pun out?? ini adalah satu pengajaran bila keluar rumah silalah charge handphone anda awal-awal..tak dua-dua satu pun jadi..at least satu mati satu lagi ada..tak lah menyusahkan diri sendiri nak contact orang lain juga menyusahkan orang lain nak contact dia especially bila parents nak contact..cuba fikir kalau ada emergency ke yang memerlukan korang balik ke rumah??kan dah susahkan semua orang~



yang si girlfriend pasti dah 'panas' bila the whole day tak dapat contact boyfriend dia..mulalah fikir negatif..dia ni keluar dengan girl lain ke??dia ni dah tak nak kat kita ke??haish~yelah dua-dua handphone call tak dapat..satu hari suntuk pulak tuh..wahai boyfriend-boyfriend sekalian silalah aware dengan perkara macam ni sebab sometimes benda simple macam ni pun boleh jadi perang besar..simple ke kalau sehari suntuk si girlfriend tak dapat contact si boyfriend??huish! sangat serius~~



kepada pemilik-pemilik handphone lebih dari satu..silalah guna handphone anda sebaik-baiknya..ada handphone bukan untuk dibiar out of batery..kalau rasa nak keluar rumah dan balik lambat atau tak nak balik terus..silalah charge handphone tuh awal-awal..paling selamat bawak je charger tuh..bukan berat pun..kalau benda simple ni pun tak boleh buat baik pakai SATU handphone je..sekurang-kurangnya ada alasan kukuh bila semua orang tak dapat contact dia..




No comments:

Post a Comment