Tuesday, July 20, 2010

Si Mata Merah dan Si Mata Besar



rindu mereka.. Si White & Big Eyes..bukan Icez ye En. Izzuddin..hee~~

yang putih lagi suci tu White..masa awal kedatangannya White sangat putih tapi sejak dah berkawan dengan kucing-kucing di kawasan perumahan yang selalu melawatnya di rumah..White jadi kurang putih..huhu~dulu White gemok..sekarang dah slim sikit..mungkin kerana dah makin remaja dan mahu maintain slim serta nampak cantik..macam saya!hahaha~banyak kucing gemar melawat White di rumah..mungkin kerana terpukau dengan kecantikan dan kegebuan White@Si Mata Merah..hmm jealous ni.




Hampir setahun menatang White bagai minyak yang penuh..cehceh..padahal selalu buli dia..baru berapa minggu I daftar semester baru I dikhabarkan oleh Mumyto yang White dah ada teman..dalam kepalaku hanya fikir kucing sebab kucing-kucing je yang suka kat dia..balik je I ke rumah terus tuju belakang rumah..terpukau kejap melihat arnab baru merangkap teman baru White..teman ke boyfriend??hahaha~



Arnab tersebut sangat lain dari arnab-arnab yang I pernah lihat sebelum ni..bulunya lain dari biasa..matanya juga luar biasa dari biasa..first impression bila I tengok dia.. "dia pakai eyeliner!"..mumy pun tergelak..haha~yela..keliling mata dia hitam macam pakai eyeliner pula..dah lah mata besar..kalah mata Princess..hehe~so adik-adikku namakannya Big Eyes..ditanya dari mana dapat Big Eyes??seperti juga White..ada orang yang murah hati berikan pada kami sekeluarga minta kami teruskan jaga..eleh~padahal memang tak larat nak jaga kan??hahaha~


Actually, arnab paling senang nak jaga sebab kos pun kurang dan tak bising walau dia lapar macam mana sekalipun..arnab makan sayur je..kami sekeluarga memang makan sayur..so takda masalah..sayur kami sayur rabbit juga..hehe~bising pun tak bising..White dan Big Eyes ni sangat manja..lagi-lagi White yang dah lama dengan kami..panggil je White pasti datang..tapi agak sakit hati sedikit sebab White suka berlakon tak sedarkan diri..baring kaku orang fikir dia pengsan..sabar jela!!saja je nak perhatian..ceh!


Big Eyes lasak sikit..jantan la konon!pegang sikit dia lompat..Big Eyes jugalah yang ajar White lompat sini sana..lari depan belakang..chop!rabbit boleh lari ke??lebih kurang jela.tapi sangat lucu bila mereka berjalan dalam rumah..berjalan??tak kesahla..pasti mereka asyik tergelincir sebab lantai licin..hahaha~suka buli!!hmm..anyway rindu kat arnab-arnabku..lagi rindu rabbit dari boyfriend..haha~pasti hubby-ku jealous!kihkihkih~~wek!

Masih rindu akan kucing-kucingku yang mati kerana virus kucing yang merebak di kawasan perumahan setahun yang lepas..dalam kenangan; Jackpot, Cleo, dan si cantik Dolce.. juga hamster-hamsterku laki bini Kiko dan Kiki yang mati lemas gara-gara kepanasan ditinggalkan dalam kereta..bukan salah I..salah mereka yang pergi Bukit Bendera, Pulau Pinang lepas tu tinggalkan hamster dalam kereta..

Paling tak dilupakan Si Jelita Momoe a.k.a kura-kura ku merangkap haiwan peliharaanku yang pertama..terpaksa lepaskan Momoe ke Tasik Shah Alam selepas dua tahun bela..Pak Long cakap tak baik sebab tempat sebenar kura-kura kat kolam besar bukan akuarium..dia tak bebas!baik..dengan berat hati lepaskan juga..menangis-nangis I nak lepaskan Momoe..minta-minta takda lagi orang minta lepaskan arnab-arnabku..taknak!!








No comments:

Post a Comment