Tuesday, August 3, 2010

berdiri 6jam dalam hujan

Berbaloi topup Celcom RM50..eh tak..RM100 sebab yang first RM50 tersalah buat..sepatutnya register MTV dulu baru topup tapi I topup dulu baru nak register..sudahnya terpaksa beli lagi credit RM50..jadi orang kaya kejap topup RM100 in a day..fuyoo!! berbaloi lagi terpaksa balik KL semata-mata nak redeem passes MTV..topup RM50 dapat two passes..sapa nak bagi babe??kalau beli kat luar satu pass je RM125 and something..



Hari tiba 31July2010..gerak balik KL awal..konsert Sabtu..Khamis I dah gerak balik KL..thanks to Izzuddin sebab sanggup jemput kat Segamat ni..penat dia..baru balik kerja terus shoot Segamat..I tak suruh you datang ambik kan??you nak datang sendiri kan??okeh! I taknak rasa bersalah! Sementara tunggu hari Sabtu buang masa kat KL tuh..adui~



The concert started at 6pm..tapi crowd dah sampai since 4pm I guess..queue panjang dari Sunway Lagoon Entrance sampai ke Restoran Bidara,Sunway..wahai budak-budak Subang! you'all mesti tahu kan Restoran Bidara?? can't you imagine berapa panjang orang queue?? amboi,,konsert je laju! cuba kalau ada seminar kepimpinan ke pasti takda queue sepanjang tuh..orang yang datang pun boleh kira..





The performers of the day were Bunkface si budak tamanku, Sri Andalas! WonderGirls yang damn sexy..boys tak toleh sesaat pun tengok diorang menari! Tokio Hotel, si vokalis Bill Kaulitz yang sangat comel.. tak peduli walaupun tahu ramai boys tak suka dia sebab dia tak macam originally lelaki..so what?? you'all boleh nyanyi sesedap suara dia?? show me first!haha~~dan terakhir Si comel Katy Perry..tunggu dia nak perform je dah dekat satu jam sampai dah longgar lutut..mana taknya dia bawak semua props macam dalam video clip California dia tuh..takpa yang penting she's damn hot!










Benda paling penting nak share di sini; belum masuk entrance lagi the crowd dah dibanjiri hujan..bukan hujan biasa okeh..hujan lebat! nasib baik i pakai shorts and simple T-shirt..kasihan mereka yang bergaya sakan siap pakai dress macam nak pergi Night Club last-last baju basah kuyup..kasihan mereka yang make-up tebal 3inci last-last cair kena hujan..lagi kasihan mereka yang dress up macam Katy Perry siap dengan rambut biru last-last hujan tanggal jelah rambut tuh!huhu~takpa yang penting semangat ada!hahaha =p agak lewat kami diberi raincoat..dah basah kuyup satu badan baru dapat raincoat sorang satu..






Eventhough cuaca tak berapa baik the whole night tapi kemeriahan MTV World Stage tetap ada! walau sesesak 15ribu orang..walau sesejuk musim salji..tapi crowd still tunjuk response yang sangat baik..terlompat-lompat semua bila satu-satu selebriti buat show..cuma tak tahan disebabkan crowd yang sangat ramai..memang takda space nak duduk santai..6jam terpaksa berdiri dalam kesesakan orang ramai..dapat duduk pun kejap je tak boleh lama-lama tak pasal-pasal nanti kena pijak pulak!


The celebrities were superb..best!! semua lagu best!! sebab diorang bawak top songs bolehlah..one celebrity had performed about 5 songs per person if im not mistaken..memang happening! walau terpaksa berdiri 6jam sampai lutut dah macam nak tercabut dah..dalam hujan pulak tuh..sampai melecet-lecet tapak kaki Izzuddin..tapi excitement still ada..buktinya mereka bertahan sampai last celebrity si Katy Perry perform..at the end a number of big balls yang memang big lah dilepaskan dari tali dan hitted us..best sangat!





Keluar-keluar Surf Beach @Sunway Lagoon semua pun kejar Coffee House cari drinks dulu..mana taknya duduk dalam berhimpit-himpit..nak keluar beli air pun tak boleh! kalau keluar dari tempat asal confirm tak boleh balik tempat tuh..dah terpaksa duduk belakang lepas tuh tak nampak Tokio Hotel perform..haha~kenapa mesti Tokio Hotel? sebab I love them! =p masuk carpark Sunway Pyramid semua ke hulu hilir cari auto-pay machine..bertambah bengang semua orang..badan dah flat auto-pay machine pulak buat hal tak terima notes..gila weh nak bayar RM9 pakai coins!! turun bawah naik atas cari auto-pay machine yang boleh terima notes..



Bill Kaulitz @Tokio Hotel kata dia proud datang Malaysia..he doesnt expected the numbers of crowd!! Katy Perry pun cakap benda sama..eleh! semua country yang korang pergi pun korang cakap benda yang sama kan??taktik nak attract audiences!cett~~


No comments:

Post a Comment