Friday, August 13, 2010

First Ramadhan at Muar


mula-mula macam nak sedih dah terpaksa berbuka puasa sendiri-sendiri kat UiTM tuh.dengan Dilla kata first Ramadhan bazar tak buka lagi..telefon mumy macam nak meraung dah.telefon Izzuddin terus meraung T_T tiba-tiba dapat ajakan dari Anne untuk buka puasa hari pertama kat rumah beliau di Muar.I terus kata okeh!laju je~~


Turut serta trip ke Muar; Dilla si comel, Daya budak kecik, Eryn si slim, Hal yang memang banyak hal, dan semestinya tuan rumah; Anne.Hari pertama puasa,Lagi setengah jam before 12pm kami gerak ke Muar dengan bas.pertama kali naik bas ke Muar dengan kawan-kawan pula tuh.so exciting :) kerja membuli Hal yang sangat banyak hal.Dilla si ketua pembuli.




ketua pembuli; Dilla in red dan Daya (asal pakai tudung?hahaha~saja je nak dengki Daya)


okeh lepas satu jam setengah sampai di Muar.daddy Anne jemput kami di stesen Muar.balik rumah jumpa mama Anne,solat Zohor terus cabut keluar.kami shopping selendang di Muar.serius I cakap lawa-lawa selendang kat Muar plus murah pula tuh.I je beli tiga jenis.Daya pun tiga.Eryn paling banyak borong.I siap kena perli 'you ni beli banyak-banyak macam pakai je?'..eh confirmlah pakai.kalau tak pakai kat kepala boleh buat gantung kat leher.selesai shopping selendang kami pergi Giant Muar.macam Muar je ada Giant kan?kusut budak-budak ni.takpalah beli sekali keperluan-keperluan kat kolej.dan akhir destinasi paling penting; Bazar Ramadhan.Anne bawa kami ke bazar paling besar,paling banyak gerai,paling banyak makanan,dan paling penting paling banyak orang.sesak nafas I last-last keluar bazar tak beli apa-apa pun,,



Tuan rumah; Anne bertudung pink (ayu je keluar UiTM..ceh!) dan Eryn si manis purple ;)





konon nak pakai tudung for the whole Ramadhan..kononlah tapi first day dah failed..huhu~sebelah; Hal si macam-macam hal..


Mama Anne buat Roasted Chicken.sedap plus unik cara masak dia.ayam seekor diletak atas tray then simbah dengan planta sikit, perencah kurma, kentang, tomato dan main ingredient; roti yang dah dihancur-hancur, so bila dah masak kuah dia looked-like chicken gravy.sangat likat.I nak take photo tapi takut pulak family Anne cakap apa bawak handphone kat meja makan.lagi Auntie serves mihun goreng and bubur jagung;I most like!


Malam kami study FAR250 sama-sama sebab esok pagi-pagi dah kena balik Segamat untuk kuiz.habis kuiz FAR250 pergi kelas BEL312 then terus shoot balik KL.penat gila wehh the whole day..nanti nak story-mory I balik KL sorang-sorang pulak..lagi kusut!

No comments:

Post a Comment