Saturday, August 7, 2010

jangan gaduhlah!


I tak faham betul kenapa semua masalah..eh bukan semua tapi most of the problems mesti diakhiri dengan gaduh??why..and why??itu tanda dah makin tak faham dengan sikap budak-budak sekarang yang tahu nak gaduh je T_T

tak boleh ke satu-satu masalah tuh di'settle cara baik..bak kata Izzuddin 'table-talk'..duduk satu meja selesaikan..bagi peluang kat semua orang luahkan apa yang tak puas hati..dan yang paling penting cari jalan penyelesaian..bukannya dah panas dengar sipulan-sipulan defend dirinya lepas tuh korang pun bangun nak gaduh..tak sabar betul!! kesian kat orang yang datang nak settle cara baik tuh last-last dapat sebijik!

lagi I tak faham kenapa wujudnya gaduh-gaduh ni??kerana mulut tersalah cakap pun boleh timbulkan gaduh kan??pelik-pelik..lainlah kalau engkau kacau bini orang silaplah lelaki dia nak diam..kalau lelaki dia diam..hmmm must be something wrong~~

we as human kenalah ikut peraturan hidup..jangan ingat duduk atas jalan je kena ikut peraturan jalanraya..Tuhan pun tak suka kita gaduh-gaduh ni..sebab bila gaduh akan terjadinya pecah-belah..bila dah pecah-belah maksudnya takda unite..kalau masyarakat tak unite macam mana nak bangunkan satu-satu institusi??betul tak??...entah apa I bebel ni...ye kan jelah!!

cuba jadi macam I takda pun nak gaduh-gaduh..hehe~gaduh perang mulut tuh biasalah..kalau tak takdalah I lahir as perempuan..at least perempuan-perempuan macam I takdalah sampai naik tangan kaki bila tak puas hati dengan orang..boys should be like girls!!macam band Boys like Girls..cuba tanya diorang kenapa boleh pilih nama tuh untuk band diorang..mungkin sebab diorang suka cara girls face dengan masalah-masalah hidup..hahaha~sukahati je=p contohi benda-benda macam ni takpa bukan contohi in a way of dressing or else okeh??you know what I mean~~

dah-dah tak moh gaduh-gaduh dah eh..weee ;)

PEACE NO WAR!



No comments:

Post a Comment