Tuesday, September 28, 2010

Read his feet

Is he telling the truth?
Check the tip of his toes.
If you suspect your new man is being economical with the truth, check out whether his toes curve off to the side. If the toe is straight until the top part of it, which goes off at an angle, he could be very good at lying his way through situations.


Will he be faithful?
Check the width.
Men with slim feet are more likely to take their time over things, enjoying the aesthetic side of life. They love looking at beautiful sunsets, paintings...or a stunning woman. A man like this values looks so much, he's going to be looking for nothing less than Helle Berry.


Will he care about your feelings?
Check the pad of his toes.
A man with big toes pad will be a deep thinker. This man wont cheat, because he's more likely to have thought seriously about your relationship even before it started. However, if you want him to share his deepest thoughts with you, the width of the big toe is important. If it's very narrow, but the rest of the toe pad is very big, you got yourself the classic strong, silent type!
*taken from CLEO
'KAKI GEMBIRA'..haha:pp
* sapa tak tengok cite ni lagi baik tengok..comel:)

Monday, September 20, 2010

I know who is your girlfriend

Kalau engkau boleh stalk aku. aku pun boleh stalk engkau. eh tak pastilah ni namanya stalk ke hack?? haha:) almaklumlah I ni buta IT banyak benda banyak term I tak tau. main guna je. okeh back to the story, dia sendiri pun dah buat pengakuan yang dia pun sometimes stalk I. "I tengok blog you sambil lalu je", itu kata dia. Yang, tu namanya stalk lah:( ke I salah lagi?? nevermind yang penting engkau still update life aku.
cuma sedih kalau dia still nak berkawan dengan I kenapa taknak approve I kat facebook? kenapa? sebab dia dah ada girlfriend baru? dan nak jaga hati dia sebab kalau that girl tau dia berkawan dengan I,bakal gaduh dan tak bertegur 1bulan? I bukan nak conteng wall dia tiap-tiap hari macam I conteng wall Izzuddin, Farid Ridzuan, Fahmi Rahim..I conteng wall diorang pun sampai sekarang diorang okeh je dengan girlfriend diorang. takda pulak ada perempuan serang I sebab kacau boyfriend diorang. hey! I pun tau lah limit kawan dengan boyfriend2 orang nih! boyfriend orang je tak tau limit kawan dengan perempuan lain.ops! terlebih sudah;)
disebabkan dia taknak approve I sampai sekarang buat I wonder, confuse, plus curious.haha:) ambik engkau! di atas pertolongan sahabat yang agak terror bab-bab IT ni akhirnya I dapat STALK dia.yes! kalau I nak cari sendiri sampai bila pun tak dapat T_T kalau dia approve I kan senang takdalah I nak buat kerja sesusah ini. hmm..lawa plus nampak baik je girlfriend baru dia~~


to him: I am sorry for being a stalker OR hacker of your profile! kalau you tak layan I macam ni takdanya I terfikir sampai macam ni. orang lain pun ada girlfriend jugak. ada girlfriend diorang tu baik je dengan I. ke you yang taknak kawan-kawan you tau you berkawan dengan 'perempuan' macam I?? okeh agak terkilan di situ T_T


tiba-tiba je sebak. nape nih?? haish!!

Thursday, September 16, 2010

gara-gara ulam raja


tak kesahlah orang nak cakap apa,, I memang tak suka makan ulam-ulaman ni...ulam raja ke ulam permaisuri ke segala apa ulam lah..timun terung kacang panjang pun I tak makan lagilah ulam yang confirm-confirm paet tuh..bukan nak kutuk ulam-ulam ni tapi I tak boleh terima rasa die plus ada certain vegetables kalau I makan I akan pening, macam terung, pucuk apa entah tapi bukan pucuk kayu, dan ulam raja (baru notice siang tadi)


having a lunch kat rumah ayah, dihidangkan ulam raja and kuah lemak apa entah tapi dah campur dengan petai. okeh dah mula hilang semangat T_T ayah offer ulam raja depan I. katanya ulam baik untuk kesihatan. "yes dady, I knew it" untuk menjaga hatinya ambiklah sikit ulam raja. simbah dengan kuah pecal banyak-banyak so that tak rasa sangat ulam tuh.


You know what,, ulam raja taklah pahit tapi ada satu rasa pelik yang I tak boleh terima. baru gigit suku dengan rasa tak bersalah terus letak kat pinggan ayah. "I dont want this" ayah terpaksa memahami anaknya ini.haha:) okeh teruskan makan ambik kuah lemak. sangat berhati-hati takut tergigit petai..dan nampak satu petai dan letak terus kat pinggan ayah! tak bersalah langsung anak dara nih! ayah sangat penyabar..haha:)


disebabkan makan segigit ulam raja,, sampai malam I pening kepala. tak perlu disangkal.pening bukan sebab tak makan ye bukan juga sebab terlebih tidur tapi sebab ulam raja! nak buat camana memang tak boleh makan..maaf ye ulam raja -_-


kenapa ulam raja yang jadi mangsa keadaan ni?

Tuesday, September 14, 2010

MASSARI - REAL LOVE

I am just a hidden friend??

I know who I am. I know I am such an evil girl til you wont see me even at one eye. You feel embarrass to approve me as your friend. You feel embarrass to let them know that I am your friend. I know I am bad! I know I am an evil! I know I am such a BITCH! Why must you treat me like this? You promised to keep me as your friend but why should you treat me like we'd never known each other?Im your hidden friend? Im such an unknown person to you? fuhh! I'd never felt like this. nevermind, if that is what you think..you are actually pray for me. Despite what you think about me, I'll always pray for your happiness regardless.
I am so frustrated, really down T_T

Saturday, September 11, 2010

Am I truly strong?

Only by overcoming life's problems and obstacles can we become truly strong? If everything always goes smoothly, we will grow complacent and be unable to build a solid foundation for our lives. Only by experiencing suffering ourselves can we understand the suffering of others and deepen our compassion.

Tuesday, September 7, 2010

ada aku kesah??

frankly say, I'm not expert as my sister in baking cake and cooking especially. but it doesnt mean I do not know how to do all those things. basically I KNOW how to cook..how to bake a cake though it's not good or 'tip-top' as Princess did!! do not under-estimate me okeh! I dont deny my sister is most expert in doing housework compared to me; because she's 24hours home..you should be doing that! furthermore you're going to be someone's wife soon..you should be practising that as I am not going to be married yet =p so, no matter how I dont care what people will say to you, what people will say to me! just mind your own business okeh??

Saturday, September 4, 2010

saya lecturer UiTM sebenarnya

Dalam perjalanan balik ke KL, duduk sebelah seorang lelaki lingkungan umur 35-40 mix mamak-mamak sikit dan bulat comel macam ex-humptydumpty..serta sangat ramah!

He: nak balik mana?
Saya: Klang..pakcik?
He: kampung saya pun kat Klang..Kampung Jawa..
Saya: owh, really? saya Andalas.
He: hensem boyfriend..
Saya: huh?? (hensem ke u Iesz Witticsm?hahaha :)
He: kat bawah tadi mesti boyfriend awak sebab tengok awak letak phone dia pun letak phone.
Saya: hee :)
He: belajar ke dah kerja?
Saya: saya?belajar lagi..kat UiTM..
He: owh I see..ambik bidang apa?
Saya: Accountancy
He: Dah berapa lama?
Saya: Lagi setahun nak habis..
He: bagus-bagus..belajar betul-betul selagi ada peluang ni. accountancy bidang yang interesting.
Saya: aah..
He: belajar English?
Saya: belajar.kalau Accountancy sampai Part 5 belajar English.course lain sampai Part 3 je.
He: English sangat penting bila awak dah masuk dunia bekerja nanti. siapa ajar English sekarang?
Saya: Mr. James Kuna..kenapa?kenal ke?
He: masa Part 1?
Saya: Hmm..Madam Nazatulshima..kenal?
He: owh...
(kenapa dia tanya nama-nama lecturer ni)
Saya: By the way, pakcik kerja kat mana?
He: saya?owh saya sebenarnya kerja kat UiTM tu..pernah nampak?
Saya: as what?
He: I am English tutor..
Saya: huh??! okeh..


Ini adalah keratan dialog perbualan I dengan English tutor tersebut..terkejut I bila tahu dia tutor UiTM sebenarnya.nasib baik dia tak tanya lebih-lebih sangat.nasib baik I tak terlepas cakap..terkutuk UiTM..kalau tak memang cari nahas! entah-entah kena kick out terus..whoa3 T_T

terima kasih ye en.Izzuddin teman sampai I naik bas!

Friday, September 3, 2010

patah bahu!

okeh terpaksa terima menjelang nak raya nih semua orang pun nak balik kampung..Time tu lah budak-budak U nak balik..time tu lah budak-budak sekolah asrama nak balik..time tu lah abang-abang kakak-kakak Indon nak balik kampung halaman mereka..haish :( kat mana-mana sesak dengan orang..

moment paling menyakitkan hati I bila di KL Central! ingat nak ambik Komuter ke Klang 430pm then ayah fetch kat KTM Klang sebaik beliau habis kerja..last-last ayah terpaksa balik dulu rumah..TIGA kali komuter sampai I tak dapat naik sebab dah penuh!mungkin disebabkan sistem KTM sekarang mengasingkan coach ikut jantina tambah perempuan memang lagi ramai dari lelaki lagi menyukarkan keadaan bila tengah musim nak balik kampung nih..Komuter keempat sampai I nekad dengan beberapa perempuan lagi untuk lenjan je masuk coach lelaki..kalau nak ikut sangat coach perempuan I rasa sampai malam pun tak naik-naik..sudahnya dari 430pm tunggu 550pm baru dapat naik Komuter..


bayangkan orang sesak kat KL Central macam orang sesak kat MTV World Stage dah!


konon dah naik Komuter dah lega dah..rupanya tak! double-off pressure! sesampai Stesen Batu Tiga..lagi tiga stesen dah nak sampai Klang nih tiba-tiba dapat announcement "kepada penumpang ke destinasi Shah Alam dan berikutnya sila buat pertukaran di Platform 2"..what the *&^%$#??semua turun dah blur-blur dah..kenapa kena buat pertukaran pulak?khabarnya ada satu komuter dari Pelabuhan Klang ada masalah jadi kesian kat penumpang yang nak ke KL dah tunggu lama terpaksa korbankan kami yang dari KL nih.kiranya komuter yang kami naik tuh patah balik pergi KL lah..terpaksalah tunggu komuter satu lagi..


lagi tambah sakit hati disuruh ke seberang untuk tukar komuter..dah seberang nih tiba-tiba komuter yang nak ke Pelabuhan Klang tuh datang ke seberang pulak..kena seberang balik!!haish~semua pun dah sumpah seranah, buat penat puasa pahala jadi kurang maki hamun orang KTM! sepatutnya I boleh sampai Klang jam 530petang last-last 740pm baru sampai..terus ambik teksi ke rumah ayah sebab dah mintak ayah balik dulu..kesian tunggu lama..naik teksi pun buat masalah!okeh this time I yang create problem..sebab tak ingat nama taman ayah sampai terlajak nak pergi Puncak Alam dah..


badan dah flat enough dah..mana taknya..bawak beg galas belakang plus beg tepi..dua-dua beg dah macam isi full-pasir dah..lepas tuh naik komuter dari KL tak dapat duduk langsung! dah macam nak patah bahu dah! wuaa T_T really hate this situation! taknak jadi camni lagi..jangan sampai I benci naik Komuter lagi..jap lagi payahlah lelaki-lelaki silalah jemput dan hantar saya ke rumah ..hahaha :)