Saturday, September 4, 2010

saya lecturer UiTM sebenarnya

Dalam perjalanan balik ke KL, duduk sebelah seorang lelaki lingkungan umur 35-40 mix mamak-mamak sikit dan bulat comel macam ex-humptydumpty..serta sangat ramah!

He: nak balik mana?
Saya: Klang..pakcik?
He: kampung saya pun kat Klang..Kampung Jawa..
Saya: owh, really? saya Andalas.
He: hensem boyfriend..
Saya: huh?? (hensem ke u Iesz Witticsm?hahaha :)
He: kat bawah tadi mesti boyfriend awak sebab tengok awak letak phone dia pun letak phone.
Saya: hee :)
He: belajar ke dah kerja?
Saya: saya?belajar lagi..kat UiTM..
He: owh I see..ambik bidang apa?
Saya: Accountancy
He: Dah berapa lama?
Saya: Lagi setahun nak habis..
He: bagus-bagus..belajar betul-betul selagi ada peluang ni. accountancy bidang yang interesting.
Saya: aah..
He: belajar English?
Saya: belajar.kalau Accountancy sampai Part 5 belajar English.course lain sampai Part 3 je.
He: English sangat penting bila awak dah masuk dunia bekerja nanti. siapa ajar English sekarang?
Saya: Mr. James Kuna..kenapa?kenal ke?
He: masa Part 1?
Saya: Hmm..Madam Nazatulshima..kenal?
He: owh...
(kenapa dia tanya nama-nama lecturer ni)
Saya: By the way, pakcik kerja kat mana?
He: saya?owh saya sebenarnya kerja kat UiTM tu..pernah nampak?
Saya: as what?
He: I am English tutor..
Saya: huh??! okeh..


Ini adalah keratan dialog perbualan I dengan English tutor tersebut..terkejut I bila tahu dia tutor UiTM sebenarnya.nasib baik dia tak tanya lebih-lebih sangat.nasib baik I tak terlepas cakap..terkutuk UiTM..kalau tak memang cari nahas! entah-entah kena kick out terus..whoa3 T_T

terima kasih ye en.Izzuddin teman sampai I naik bas!

No comments:

Post a Comment