Friday, October 29, 2010

cicak mangsa keadaan


tengah-tengah sedap menjamu lunch.. tengah-tengah best berbalas sms dengan hubby..tengah-tengah khusyuk layan facebook..tiba-tiba datang hamba Allah ni rosakkan mood! Yunee!!(the freehair one) sangat tak boleh terima bila dia bawak CICAK sekali! orang takut cicak lah! tolonglah faham!! Dilla dan roomatenya tukang gelak je.ceh!!


tak pastilah cicak yang Yunee bawak tuh cicak betul ke or just a toy.tak kesahlah.tengok lembik semacam je dah macam cicak betul dah! congrats to Yunee atas usaha gigih anda nak takutkan saya dan anda telah pun berjaya.sobb2 T_T punyalah dia berusaha nak takutkan saya sampai cubaan nak masukkan cicak dalam baju! oh my God! dengan tangan kotor-kotor tak habis lagi makan..dah panjat katil baling-baling bantal kat Yunee..konon nak defend diri sendiri tapi tak berjaya T_T gelak terguling-guling sume orang! dah lah makanan tak hadam lagi. makan pun tak settle lagi. yang dapat; sakit perot sebab gelak over plus jerit-jerit..sumpah jerit tak boleh blah sampai dah nak terkeluar anak tekak sampai dah terduduk-duduk pegang perot! takut punye pasal.jahatnya Yunee!!


I HATE CICAK!
jom sama-sama join Kelab Anti-cicak! huahaha;)

actually, it is not just scared but lebih kepada geliiiiii~dengan badan cicak yang lembik dan hodoh tuh! tambah mata bulat terkeluar.kalau comel takpa jugak.mata hubby saya lagi comel.hahaha;) haish! tak boleh imagine kalau Yunee berjaya masukkan cicak tuh dalam baju dan lepas tuh cicak confirm-lah tak duduk diam.oh damn! demam seminggu terus! trauma dengan cicak.huhu -_-


congrats to Yunee again sebab dah jumpa kelemahan saya.takpa2 akan ku balas suatu hari nanti. Yunee paling takut hantu. paling takut ditinggalkan sorang-sorang.okeh dah ada point!tunggu kau!hahahaha:)


Monday, October 25, 2010

you're my superhero


I dont tell anyone about the way you hold my hand
I dont tell anyone about things that we have planned
I wont tell anybody
They want to push me down
They want to see you fall down

I wont tell anybody how you turn my world around
I wont tell anyone how your voice is my favourite sound
I wont tell anybody
They want to see us fall



I miss you so much, Mister Chumel! haha:)

oh God! giler obvious mata lebam! ..gara-gara tak cukup tidur..

Thursday, October 14, 2010

I've met him!.

it has been a long time..I had never seen him and even, heard any news bout him! almost EIGHT YEARS jugaklah tak jumpa si abang xxx neh! abang xxx?? okeh agak weird di situ. hey memang patut panggil abang pun. he's two years older than me..sila bold older. hahahaha:)

zaman dulu-dulu masa zaman muda-muda,sekarang pun muda lagi..haha~ dua-dua pun muka budak lagi. but now dua-dua dah lain. kalau dia dulu macam keping je, sekarang dia kata dia dah tough! ewww??takpalah bagi
peluang. tapi yang pasti jelas, terang dan benar.. aniesz makin cantik kan??(ayat bunuh diri neh) hahaha~~

janganlah hilang lagi bang oi..sombong betul! habis je sek
olah terus ignore zaman sekolah eh. sedihnya T_T nasib baiklah saya baik hati nak jugak cari si abang nih and finally jumpa.. thanks to Facebook. Facebook really connects everyone! haha:)



this is how they released tension..ngeee :)
awak kata kita budak kecik??awak pun sama k!haha:)

Friday, October 8, 2010

jumpa Senior Form 5 masa saya Form 1

seronoknya bila dapat jumpa kawan-kawan lama..kawan sekolah..kawan main basikal sama-sama..kawan buat nakal sama-sama..huh?? apa kau dah buat aniesz?? paling seronok dapat jumpa senior masa saya Form 1 diorang Form 5..cuba kira umur diorang berapa sekarang? Im now 22..so diorang 22+4=26 lah! wahhhh ramai dah jadi tunang orang, isteri orang, mak orang pun ye. so far dengar ada yang dah ada 2anak pun ye..perh!!

dulu masa I Form 1 masa zaman-zaman baru nak naik..heh! I rapat ngan senior berbanding kawan sebaya.silalah percaya. bila dah kawan ngan senior lama-lama I pun dah terikut style diorang.like sisters lah konon!haha:) lepas tuh senior baek-baek tak suka I sebab I suka break school's rules..haha..itu cerita lama okeh! budak-budak sekarang jangan contohi kakak ini..heee:ppp contohi perangai baek kakak ni takpa macam rajin belajar (rajin ke????) ewww~~

okeh nak cerita pasal jumpa kakak-kakak senior kat facebook. bila dah jumpa sorang habes semua pun jumpa.bagus-bagus! their impression bila approve I kat facebook. "dah besar dah budak ni".. "wahh makin gorgeous sekarang".. "dulu kecik manja-manja je"..hahahah:) kakak-kakakku, korang dah besar kita pun besarlah!heh:p gorgeous ke saya?? lagi suka diri yang dulu dari sekarang..dulu slim muka putih bersih je..now???hmmm~ suka satu statement dari sorang kakak kata dulu I kecik manja-manja je.aha:) sampai sekarang pun kita macam tu kak..wee~~

sedang mencari masa, mencari keberanian menegur semula kakak angkat yang dah 9tahun hilang.siapa?nanti..heh:) she's currently working in UiTM Segamat, boleh tak??terkejut I..nak tegur tak berani tengok dia macam dah tak kenal I je..sedih T_T


Friday, October 1, 2010

pesaing-pesaing hebat


the story of four of us! haha:) sebenarnya dah tak tau nak tulis apa tapi jari-jari mulus ni..aha~ gatal nak tekan-tekan jugak keyboard lappy. memandangkan I pun tak pernah introduce detail sal kawan-kawan I..here I come! eheh;ppp..photo above ni lah kawan-kawan rapat I since I masuk UiTM Segamat. memanglah rapat sebab dah satu kelas dari Part1 sampai Part4 sekarang and til Part6 I hope so~

I banyak kawan kat UiTM nih actually tapi beragak lah nak cite semua. sikit-sikit dulu eh:) ada kawan Brass Band, ada kawan-kawan lepak yang I panggil 'Jalan2mate'..haha:) yang ni kawan-kawan yang most untuk study sama-sama. diorang ni pandai babe! muka-muka Dean's List I tell you! bersyukur dapat kenal diorang.

Lets start with Daya@Siti Nurhidayah. ni boyfriend dia.ala seboklah Shaher.ni entry untuk girls I je! takpalah.Shaher ni selalu ada bila kitorang keluar makan ke.teman girlfriend kononnya.tapi takpa he's okay! Daya pandai dua kali Dean's List. Dia ada sifat sama macam I. sangat cerewet bila shopping. Daya je boleh teman I shopping berjam-jam sebab sama-sama choosy! aha:)



here they are; from left Eryn, Dilla, Shaher(extra..aha:) and Daya(wei asal kau camtu?)

okeh nak cite sal Eryn@Erni Safika(baju belang-belang)..and Dilla@Noor Adillah(yang paling comel ni)..hahahaha:) ni pun muka-muka pandai jugak. dua-dua ni ada sifat sama, sangat berjimat! bagus-bagus~~

Eryn ni paling rajin sikit. paling rajin buat notes, paling rajin kalau nak buat benda-benda yang memerlukan ke'kreatif'an..haha~ dia agak senyap dan sangat pemalu orangnya. masa awal-awal kawan Eryn ni macam takut dengan I..macam ada jurang between us.oh please Eryn.dont ever think like that.I am just an ordinary girl.haha:)

Dilla paling pandai.any subjects dia yang lebih faham dulu. kalau dia boleh shoot 120km/hour untuk faham satu subjek tuh, kitorang perlukan 100km/hour je.tak boleh nak laju sangat.bayangkan dia kalau dengar satu English song,dengar sekali dah boleh catch up lyrics. kalau I 3 4 kali rewind baru boleh hafal lyrics itupun intro and chorus je.haha:)

ni lah dia antara yang paling rapat dengan I while Im in UiTM Segamat. without them perhaps I'll lost in studies coz they are my spirit to study and continuing study. jeles ouh bila diorang dapat high marks in class, memang rasa di-pushpush untuk study kuat lagi..aha:)