Monday, May 9, 2011

kembali ke masa lalu

Perlu ke saya kembali ke masa lalu? bukan kembali kepada perangai buruk yang tak serupa perempuan melayu..pergi tempat-tempat yang bukan untuk perempuan melayu..buat benda-benda yang langsung tak mencerminkan perempuan melayu. bukan bukan!


It is just about kembali kepada sifat yang suka pendam semua bentuk masalah. marah dengan orang sekian-sekian pendam je. kecik hati sebab ini itu pendam je. sedih pun simpan je sorang-sorang. semua sebab hanya semata-mata taknak libatkan orang lain, taknak susahkan orang lain, juga nak jaga hati orang lain. ai orang yang kecik hati orang jugak yang kena jaga hati orang lain?hmmm:(


people cakap tak elok pendam-pendam ni. if ada masalah, tersakit hati ke terguris hati ke terkecik hati ke or even terbesar hati ke baik share dengan orang. at least kurang beban than kita bawak sorang-sorang. bila dah pendam sorang-sorang. kumpul satu-satu masalah sampai satu tahap dah overload, yelah badan pun ada limit space untuk simpan masalah-masalah tuh. sampai satu limit confirm explode! tulah jadi ada yang ambik ubat penenang lah, ubat tidur lah, or worse bunuh diri! astaghfirullah! (tak pernah terpikir sampai nak bunuh diri lagilah)


tapi ni lain pulak halnya. bila cuba untuk share dengan people yang kite bermasalah. bukan masalah gangterism, sosial and so on tuh okeh. masalah yang I cite kat atas lah. bila try nak share ada pulak pihak yang tak puas hati. konon I saje nak malukan pihak-pihak tertentu. konon kantoi lah I tengah bermasalah dengan sapa. lainlah kalau I expose nama sekian-sekian confirmlah orang tau I bermasalah dengan sapa. haish. sudahnya I yang memang tengah touching terpaksa mengalah and tarik balik semua jenis bentuk luahan hati I kat public tuh. pendam salah share pun salah. mungkin lepas ni pendam jelah jalan terbaik.


bukan senang nak puaskan hati semua orang.

No comments:

Post a Comment