Monday, May 16, 2011

nak anak boy ke girl?


Setiap pasangan yang berkahwin pasti inginkan cahaya mata bagi menyerikan lagi kehidupan rumahtangga. Do you know that kita boleh merancang untuk dapatkan anak lelaki ataupun perempuan. Kepada pasangan yang baru berkahwin yang ingin merancang untuk mendapatkan anak, cubalah tip ini untuk menentukan jantina anak. Over tak I?macam I pulak yang nak merancang kan?hahaha. Eventhough I lambat lagi nak kahwin but still I have to know this. This is such a precious knowledge and I am glad to share with you. Sharing sometimes is loving.heeeJ It is definitely sure that kekuasaan itu terletak di tangan Allah yang menentukan semuanya, tapi kita sebagai manusia tak salah untuk merancang bukan? Have a nice read!:)



Tip Dapatkan Anak Perempuan

  • Berdoa dengan niat untuk dapatkan anak perempuan
  • Mengadakan hubungan dengan suami pada waktu subur isteri iaitu antara waktu ke-11 hingga ke-19 daripada hari datangnya haid.
  • Isteri digalakkan makan makanan yang berasid seperti limau, asam, nanas, dan air berkarbonat. (biasa korang dengar if ambik those food boleh menyebabkan keguguran kan? Tapi ni lain pulak I baca) Makanan laut perlu dielakkan kerana sifatnya yang beralkali memudahkan untuk mendapatkan anak lelaki.
  • Membasuh bahagian intim dengan menggunakan cecair asid iaitu very dilute lactacyd, dua jam sebelum melakukan hubungan intim.
  • Untuk dapatkan anak perempuan, isteri tidak perlu mencapai kepuasan yang tinggi bagi mewujudkan keadaan berasid yang seterusnya akan merangsang pergerakan benih XX
  • Selepas bersama suami, amalkan tidur beralih ke bahagian kiri



Tip Dapatkan Anak Lelaki

  • Berdoa dengan niat untuk mendapatkan anak lelaki
  • Jauhi makanan berasid. Makan makanan laut sekurang-kurangnya dua bulan sebelum mencuba. Selain itu, makanan yang mempunyai khasiat seperti magnesium, zat logam kalsium, dan juga ulam-ulaman perlu diperbanyakkan. Ulam-ulaman yang rasanya pahit adalah tanda beralkali (alamak I tak makan ulam, cammana nih?heeJ)
  • Mengadakan hubungan dengan suami pada waktu tidak subur iaitu antara waktu ke-21 hingga ke-28 daripada hari datangnya haid ataupun hari sebelumnya datang haid dari kiraan pertama selepas waktu subur.
  • Menukar pembersih bahagian intim kepada jenis yang beralkali. Cecair bikarbonat perlu dimasukkan ke bahagian dalam faraj kira-kira dua jam sebelum bersama suami.
  • Selepas bersama suami, amalkan tidur ke bahagian kanan dan jika membelakangkan suami, tukarlah tempat tidur asalkan mengiring ke arah kanan.


Hehe..terasa over pulak I. I don’t care what people will say cos this is such information that all wives should know. Husbands should know too. We are given chances to plan, and why don’t we use the chances very well?I am also counting the days months and years to reach the marriage life. And I will keep this precious knowledge so that dah kahwin nanti takdalah baru nak tercari-cari magazines, google sana sini, tanya mak nenek moyang sume cammana nak plan anak kan?heeJ

To married couple: SELAMAT MENCUBA!

To unmarried couple: SELAMAT MENYIMPAN INFO INI UNTUK MASA DEPAN.heeeJ


( Info is taken from ‘Pengantin’ magazine. Percaya tak kat rumah I banyak betol magazine2 tuh >.< I am not the one who bought them ok)


4 comments: